Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με ιερή κατάνυξη, την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, τελέσθηκε η τελευταία για το τρέχον έτος Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής του αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Έγκωμης.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που, αψηφώντας το ψυχρό του καιρού και το αιδέσιμο των ημερών, συνέρρευσαν και αυτή τη φορά για να προσευχηθούν στον Ιδρυτή και προστάτη της αρχαιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου στο κατεχόμενο Mοναστήρι. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου, συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο, ερμηνεύοντας τη σημερινή παραβολή του μεγάλου δείπνου και την χριστοκεντρική θεώρηση την οποία οφείλουμε να έχουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, σε οποιεσδήποτε ενασχολήσεις και μέριμνες μας προκύψουν. Τέλος, με την ευκαιρία των επερχομένων εορτών του δωδεκαημέρου, ευχήθηκε στους πιστούς να βιώνουν πάντοτε στις καρδιές τους τη

Χάρη του Αγίου Πνεύματος, η οποία παρηγορεί, ενισχύει και συντροφεύει στις δοκιμασίες της ζωής μας.
Λίγο πριν το τέλος, ο άγιος Καθηγούμενος προέστη του μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.