Με την ομιλία του Γέροντος Φιλίππου Μικραγιαννανίτου, εκ της Αδελφότητας Θωμάδων, Αγίου Όρους, ολοκληρώθηκαν τα "Ιερά Φώτεια" 2023 που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, με τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Πρόκειται για πνευματικές ομιλίες, κυρίως από Αγιορείτες Πατέρες, που έρχονται να δυναμώσουν και να ενισχύσουν τον πνευματικό αγώνα των πιστών, να τονώσουν το φρόνημα τους και να προετοιμάσουν καλύτερα όλους καθώς οδεύουμε στη μεγάλη συνάντηση με τον Αναστάντα Χριστό.

Στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό, Ε’ Κυριακή των Νηστειών, προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Γέροντας Φίλιππος της Αδελφότητας των Θωμάδων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Οσία Μαρία η Αιγυπτία: Έμπνευση μετανοίας” μέσα από εμπειρίες και βιώματα, μιλώντας στις καρδιές των ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν προς τούτο στον περικαλλή Ναό.

Ο π. Μακάριος εκ μέρους του Παναγιωτάτου και των Ιερέων του Ναού ευχαρίστησε θερμά τον Ιερομόναχο για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής να συμμετέχει και στα φετινά Ιερά Φώτεια και να καταθέσει λόγους που ωφελούν και φωτίζουν δρόμους και σκέψεις και ανακοίνωσε ότι οι όλες Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας θα αναμεταδίδονται απευθείας από την Δημοτική Τηλεόραση TV100.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.