Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα

Πάνω από 3.500 επισκέπτες έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο με τα πλοία από Βόρεια Ελλάδα και Πειραιά για τη μεγάλη γιορτή των Ταξιαρχών στο προσκύνημα του Μανταμάδου.

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος η κίνηση κορυφώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο όπου τα προγραμματισμένα δρομολόγια έρχονται με μεγάλη πληρότητα κυρίως από προσκυνητές οι οποίοι με το που έρχονται στο νησί κατευθύνονται αμέσως στο Μανταμάδο με κάθε μέσο.

Παράλληλα σημειώνει ο κ. Πίκουλος και οι Τούρκοι επισκέπτες που έρχονται στη Λέσβο για το Σαββατοκύριακο, δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για το πανηγύρι του Μανταμάδου και πηγαίνουν στο προσκύνημα για να δουν από κοντά τις δράσεις που γίνονται.

Στην κάμερα του «Ν» μίλησε ο ιερέας του προσκυνήματος πατήρ Χρήστος Τσιτμιδέλλη ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «οι πιστοί έρχονται να παρακαλέσουν τον Ταξιάρχη, να τον ευχαριστήσουν για την προστασία που προσέφερε. «Έχουμε Αρχιστράτηγο Μιχαήλ ο οποίος είναι πλασμένος από χώμα και αίμα σφαγιασθέντων μοναχών και αυτή η εικόνα θαυματουργή από τότε μέχρι σήμερα», σημειώνει ο πατηρ Χρήστος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.