Τι λέει ο γνωστός συγγραφέας για την προσωπική του εμπειρία - Έκανε λόγο για στατιστικές που δείχνουν ότι η κακοποίηση ανηλίκων στα ιδρύματα ξεπερνά το 70%.

Για την δική του προσωπική εμπειρία στα ιδρύματα μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» την Κυριακή το πρωί. Όπως αποκάλυψε, τα πρώτα περίπου 4 χρόνια της ζωής του έζησε σε ίδρυμα και συγκεκριμένα στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Για εκείνα τα χρόνια, όπως είπε, δεν θυμάται πολλά είτε διότι οι αναμνήσεις πέρασαν στο υποσυνείδητο είτε γιατί έχουν διαγραφεί εντελώς.

Όμως, όπως εξήγησε, οι αδερφές του έμειναν για περισσότερο από μια δεκαετία, επισημαίνοντας ότι αυτή η παραμονή τους καθόρισε «από αυτό που λέμε ιδρυματισμός».

Ο γνωστός συγγραφέας, εξήγησε παράλληλα, πως «συμπληρωματικά είχα και την εμπειρία ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός να δουλέψω στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων στον Κορυδαλλό και από εκεί είχα εμπειρίες των παιδιών που μου έλεγαν τι συνέβαινε όταν φεύγαμε οι κοινωνικοί λειτουργοί, δηλαδή από το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες».

«Οι τοίχοι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν τι συμβαίνει, δεν έχουν μάτια να δούνε τι συμβαίνει μέσα στα ιδρύματα. Ακόμα κι αν είχαν αυτιά και μάτια, δεν έχουν γλώσσα για να μας το πουν. Τα εμπόδια που πρέπει να προσπεράσει ένα παιδί για να φτάσει να ακουστεί η φωνή του έξω από το ίδρυμα είναι τεράστια και τα περισσότερα παιδιά δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο συγγραφέας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που λένε ότι η κακοποίηση ανηλίκων στα ιδρύματα μπορεί να φτάσει μέχρι το 70% των περιπτώσεων,

«Όσο η δομή είναι στεγανή, δεν μπορεί κανένας απ’ έξω να δει τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα. Η στεγανότητα πρέπει να σπάσει. Το ότι αντικαταστάθηκε το ΔΣ ήταν ένα τεράστιο βήμα για να ανοίξουν τα στόματα. Στον θύτη μου θα πάω και θα κάνω την καταγγελία μου; Ή σε αυτόν που διόρισε ο θύτης μου;» καταγγέλλει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.