Το αποτέλεσμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα στέλνει στον κόσμο το μήνυμα ότι η πολιτική για «λύση δύο κρατών» έγινε αποδεκτή από τον «λαό», ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΚΕΕ είναι το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους και ότι οι ψήφοι του ΔΚ, το οποίο είναι εταίρος του στη σημερινή «κυβέρνηση» δεν μειώθηκαν, μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι το πολιτικό όραμα και τα επιχειρήματα που προβάλλει η «κυβέρνηση» γίνονται αποδεκτά από τον κόσμο, δήλωσε ο κ. Τατάρ. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε σε συνέχιση της σημερινής «κυβέρνησης», ενδεχομένως με τη συνεργασία ενός ακόμη κόμματος.

Ο Τατάρ ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και ύστερα από αυτές τις συναντήσεις μπορεί να δώσει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Φαΐζ Σουτσούογλου, ηγέτη του KEE που αναδείχθηκε πρώτο στις «εκλογές».

Σχολιάζοντας τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων, την απέδωσε στο γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί που δεν συμμετείχαν λόγω της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, του κρύου καιρού και του γεγονότος ότι πολλοί εγγεγραμμένοι στους «εκλογικούς καταλόγους» ζουν στο εξωτερικό.

Απευθυνόμενος σε όσους μποϊκόταραν τις «εκλογές» για διάφορους λόγους, ο Τατάρ υπενθύμισε ότι είχε κάνει πολλές εκκλήσεις για να αποτυπωθεί η βούληση του κόσμου στις «εκλογές». «Αυτοί που μποϊκόταραν τις εκλογές δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν αυτή τη στιγμή. Μας περιμένει μια δύσκολη διαδικασία. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και διαρθρωτικές στρεβλώσεις στη χώρα. Για να διορθωθούν πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις και να δοθεί εδώ η απαραίτητη στήριξη μέσω των πρωτοκόλλων οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκική Δημοκρατία», δήλωσε ο Τατάρ, ενώ συνεχάρη το ΚΕΕ και τον Φαΐζ Σουτσούογλου, ο οποίος αύξησε τον αριθμό των «βουλευτών».

Ο Τ/κ ηγέτης συνεχάρη όλα τα πολιτικά κόμματα που εξέλεξαν «βουλευτές» για την επιτυχία τους, όπως και το ΡΤΚ, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως «αξιωματική» αντιπολίτευση μετά την αύξηση των ψήφων του, δηλώνοντας ότι είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε όσα είπε η «αξιωματική» αντιπολίτευση σε αυτή τη διαδικασία.

Συμπλήρωσε ότι η πολιτική των δύο κρατών που πρόβαλε πριν από 15 μήνες και η πολιτική που πρόβαλε μετά την εκλογή του, σύμφωνα με την οποία θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο κυρίαρχων κρατών, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από τον «λαό». Η υποστήριξη αυτής της πολιτικής στο υπό σύσταση «κοινοβούλιο» φτάνει το 65%, ισχυρίστηκε.

«Τα αποτελέσματα αυτά είναι ένα χαστούκι, κατά τη γνώμη μου, απέναντι σε περιθωριοποιημένες ομάδες που αναπτύσσουν καθημερινά ενοχλητική ρητορική εναντίον της Τουρκίας και εναντίον μας», είπε και πρόσθεσε ότι η «εκλογική διαδικασία διεξήχθη με δημοκρατική ωριμότητα και με δημοκρατική αντίληψη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.