Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Πεντηκοστή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, την Κυριακή 20 Ιουνίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης.

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή ημέρα για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Τασμανίας, καθώς ο Πανοσιολογιώτατος π. Πρόχορος παρουσίασε, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τον νέο εφημέριο της Ενορίας της Αγίας Τριάδος, π. Δημήτριο Κάτση. Σημειώνεται ότι ο π. Δημήτριος θα υπηρετεί επίσης τις πνευματικές ανάγκες των πιστών στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Launceston.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Πρόχορος μίλησε στο εκκλησίασμα για τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, ενώ επισήμανε την αξία του να εργάζονται όλοι για τις ανάγκες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με υπακοή στον Ποιμανάρχη τους.

Ακολούθως, καλωσόρισε τον π. Δημήτριο με τη συμβουλή να αγκαλιάσει και να δείξει την αγάπη του προς όλους τους πιστούς, εργαζόμενος για τη δόξα του Θεού και του λαού Του.

Επιπλέον, ο Πανοσιολογιώτατος επαίνεσε το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Τασμανίας, σημειώνοντας στον π. Δημήτριο πως θα γνωρίσει ανθρώπους απλούς, με μεγάλες καρδιές, που διψούν να έρθουν πιο κοντά στον Θεό.

Στην αντιφώνησή του, ο νέος εφημέριος της Αγίας Τριάδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο που του έδωσε την ευλογία να υπηρετήσει τον λαό της Τασμανίας, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και προς τον π. Πρόχορο, για βοήθεια, την υποστήριξή του και για την αγάπη που του έχει δείξει.

Έπειτα, ο π. Δημήτριος έδωσε την υπόσχεση πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να φέρει ανθρώπους πιο κοντά στον Θεό και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα όπου ο π. Δημήτριος και η Πρεσβυτέρα του είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ενορίτες της Αγίας Τριάδος.

Τέλος, το συμβούλιο της Ενορίας προσέφερε άνθη στην Πρεσβυτέρα και ένα μικρό δώρο καλωσορίσματος στον π. Δημήτριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.