Υλικά και εκτέλεση

Υλικά:

330 γραμμάρια πράσα κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
80 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ
130 γραμμάρια τριμμένο ελβετικό τυρί τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
200ml γάλα
2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 στρογγυλή ζύμη για τάρτες (32 εκατοστά)
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη τάρτα με ανάλαφρη γεύση για το γιορτινό τραπέζι!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C.

Κόψτε τα πράσα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίξτε τα πράσα μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και ταυτόχρονα ψιλοκόψτε σε καρέ το μπέικον. Στη συνέχεια ρίξτε το μπέικον μέσα στο τηγάνι με τα πράσα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμη.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Τοποθετήστε τη ζύμη για τάρτα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. Τρυπήστε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνετε πρώτα το μείγμα με τα πράσα μέσα στην τάρτα, συμπληρώνετε με το τυρί τριμμένο και τέλος ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αυγά.

Πασπαλίστε με λίγο πιπέρι από πάνω και τοποθετήστε την τάρτα στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήστε για 30-35 λεπτά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.