Πάνω από 50% αυξήθηκαν στη Ρωσία οι πωλήσεις βιβλίων που αφορούν τον λεγόμενο εσωτερισμό. Στα βιβλία που προτιμούν οι -κατά τα άλλα «ορθόδοξοι»- Ρώσοι είναι εκείνα που αφορούν προβλέψεις του μέλλοντος, διάφορες «πνευματικές πρακτικές», μαγεία και κάρτες Ταρό. Τα στοιχεία βασίζονται στην ανάλυση πωλήσεων που παρουσίασε ο συνεταιρισμός «Эксмо-АСТ», στον οποίο υπάγονται οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι πωλήσεις τέτοιας λογοτεχνίας αυξήθηκαν κατά 53% το 2021, πέρσι η αντίστοιχη αύξηση ήταν 13%. Περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν οι αναγνώστες στα βιβλία που αφορούν κάρτες Ταρό καθώς η σε αυτά καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων 486%.

Την ίδια ώρα, χαρακτηριστικό των τάσεων που επικρατούν στη Ρωσία είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις θρησκευτικής λογοτεχνίας μειώθηκαν κατά 30% το 2021 και κατά 14% το 2020.

Χωρίς να θέλει κανείς να γενικεύει όσον αφορά τα συμπεράσματα σχετικά με τις προτιμήσεις των Ρώσων, τα παραπάνω στοιχεία πρέπει τουλάχιστον να προβληματίσουν την ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας καθώς -μαζί με άλλα στατιστικά στοιχεία- δείχνουν ξεκάθαρα την απομάκρυνσή των Ρώσων από την Εκκλησία.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.