Με απλότητα, αλλά και εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Πασχάλιος Mayuma χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο π. Πασχάλιος είναι ο πρώτος Ιερέας από την φυλή Ουλουγκούλου, στην περιοχή Kimamba – Kilosa, όπου παλαιότερα (προ 50 ετών) ζούσαν τουλάχιστον 500 ελληνικές οικογένειες.

Το συγκινητικό μυστήριο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου Morogoro, όπου ο Σεβ. κ. Δημήτριος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο για την μεγάλη Του αγάπη στην Ιεραποστολή της Ανατολικής Αφρικής και την ευλογία της χειροτονίας, αλλά και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ.κ. Νικήτα τόσο για την μεγάλη του προσφορά στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Τανζανίας, όσο και ενθυμούμενος ευγνωμόνως την επέτειο των 25 ετών από της χειροτονίας του εις Πρεσβύτερο στις Ινδίες από τον ίδιο.

Την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη εκατοντάδες ιθαγενείς Ορθόδοξοι, ανάμεσά τους δεκάδες νεοφώτιστοι από την ενορία της Αγίας Ειρήνης Mvumi, όπου και θα υπηρετήσει ο νεοχειροτονηθής, αλλά και πάρα πολλοί ιθαγενείς από την φυλή των Ουλουγκούλου, οι οποίοι μετά την πανηγυρική «Τράπεζα Αγάπης», προσφορά των αδελφών Λεσπουρίδη από το Russelsheim της Γερμανίας εις μνήμην των γονέων των Λαζάρου και Χαρικλείας, πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον Ιερέα από την φυλή τους.

Ο π. Πασχάλιος θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για τις 4 νέες ενορίες, στην περιοχή προς την διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας DODOMA, όπου ήδη έχουμε κτίσει τα τελευταία έξι έτη 2 νέους Ιερούς Ναούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.