ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ : Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ενέκρινε την απόφαση για τη νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ξεκινούν σήμερα, στις 15:00 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων για τον τρέχοντα μήνα ολοκληρώθηκαν στις 24 Νοεμβρίου. Προφανώς και ανάλογα με το πότε θα αρθεί το καθολικό lockdown, θα ξανανοίξει η πλατφόρμα για δηλώσεις που αφορούν τον Δεκέμβριο.

Όσο για τις δηλώσεις των αναστολών για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έμειναν ανοικτές αλλά είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ, συνεχίζονται από εργοδότες και εργαζόμενους έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης θα πραγματοποιηθούν μετά τις 7 και έως τις 21 Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 11 Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχα, άλλοι 2.242 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί που υπέβαλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις θα λάβουν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού συνολικό ποσό ύψους 1,18 εκατ. ευρώ.

Τέλος, 40.401 εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό Συν-Εργασία θα λάβουν για τον μήνα Οκτώβριο την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 10,62 εκατ. ευρώ.

Την πληρωμή 277.999 εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολές συμβάσεων εργασίας κατά τον μήνα Νοέμβριο. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 188,30 εκατ. ευρώ.

Την πληρωμή 3,61 εκατ. ευρώ σε 7.718 δικαιούχους που υπέβαλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις καθώς ανήκουν στην ομάδα εργαζόμενων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων.

Στις 277.999 ανέρχονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή κατά τον τρέχοντα μήνα, καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται, έκλεισαν με κρατική εντολή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.