Δεν θα διακόψω και ούτε είχα ποτέ πρόθεση να διακόψω την μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου. Τον Αρχιεπίσκοπο και τον αναγνωρίζω και τον μνημονεύω και τον σέβομαι ως Προκαθήμενο . Με την πράξη του είναι που διαφωνώ και το είπα δημόσια.

«Δεν μπορώ να συλλειτουργήσω με Επιφάνιο ή να παραστώ σε λειτουργία που μνημονεύεται αυτός διότι αυτό θα σήμαινε ότι αθετώ την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για ουδετερότητα. Αν παραστώ οπουδήποτε και αυτός μνημονεύεται σημαίνει ότι αναγνωρίζω αυτόν και την Εκκλησία του και έτσι παραβαίνω τις εντολές της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου»

Αυτό το θέμα εύκολα και χωρίς άλλη αναστάτωση στην Εκκλησία θα ξεκαθαρίσει μόνο όταν συνέλθει η Ιερά Σύνοδος στην οποία και βεβαίως θα συμμετέχω έστω και υπό διαμαρτυρία λόγω των γενομένων εάν κληθούμε. Τώρα έχουμε την απόφαση της συνόδου που είναι διαφορετική από αυτή την εκ των υστέρων του Προκαθημένου».

«Στην Ιερά Σύνοδο ίσως και να πειστώ από επιχειρήματα για κάτι άλλο από αυτό που πιστεύω, αλλά θέλω να έχω το δικαίωμα να το συζητήσω και τελικά να έχει η Ιερά Σύνοδος τον τελικό λόγο. Όλα είναι θέμα αρχιερατικής συνειδήσεως και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους ενδιαφερόμενους και δεν θα έπρεπε να μας αναμειγνύουν με κοσμικά συμφέροντα τα οποία είναι ξένα και προς το ήθος αλλά και την θεολογία μας»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.