Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί μου ευσεβείς χριστιανοί, διευκρινίζουμε ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και οτιδήποτε έχει ανακοινωθεί για τα μέτρα, απόφαση μου είναι να κοινωνούμε όλους τους πιστούς που το επιθυμούν είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι!!!

Κανένας κληρικός δεν θα αρνηθεί την Θεία Κοινωνία σε άνθρωπο που το ζητά στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής!

Επειδή με ρωτάνε συνέχεια πολλοί, διευκρινίζω τα εξής: Ναι μπορούμε να ψάλλουμε τα εγκώμια στον επιτάφιο με τις χορωδίες που ετοιμάζονται και θα γίνει κανονικά η περιφορά του επιταφίου γύρω από το ναό.

Η προσκύνηση θα γίνει με τάξη και με τα μέτρα. Το ίδιο ισχύει και για την Σταύρωση. Ναι θα γίνουν κανονικά και το Μεγάλο Σάββατο πρωί, κανονικά όλα με τις δάφνες και ότι προβλέπεται, κανονικά και το Πάσχα όπου θα γίνει η μετάδοση του Αγίου φωτός και έξω ο καλός λόγος ως συνήθως.

Μέσα στο ναό όσοι χωράνε με τα τετραγωνικά και οδηγίες υπουργείου και έξω με καρέκλες. Εννοείται πάντοτε με μάσκες και αποστάσεις! Ναι μπορούν οι πιστοί να ακολουθούν την λιτανεία αλλά με τις αποστάσεις, κι εφόσον επιθυμούν μπορούν να περάσουν κάτω από επιτάφιο και τις εικόνες αλλά με τάξη και αποστάσεις.

Υπενθυμίζω ότι η Εκκλησια δεν μπορεί να διώχνει τους Χριστιανούς από τις Εκκλησίες παρά μόνο να τους δέχεται στην αγκαλιά της και να τους συμβουλεύει και να τους καθοδηγεί να λαμβάνουν τα μέτρα υγείας για να προστατεύουν τόσο την δική τους ζωή όσο και των άλλων!

Να τηρούμε Τα μέτρα υγείας που ανακοινώθηκαν είναι πράξη φιλανθρωπίας. Καλή Ανάσταση σε όλους!

Μετ’ ευχών πατρικών
Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.