Την αξία του αθλητισμού και τη σημασία της συμμετοχής τόνισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας σε Συνέδριο με τίτλο «Γιατί να ακολουθήσω τον Αθλητισμό;».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 2 Δεκεμβρίου 2022, στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο συνέδριο ο Πανιερώτατος, απέναντι από δεκάδες μαθητές, αναφέρθηκε στον αγώνα της καλλιέργειας του αθλητισμού ως ένα υψηλό ιδεώδες.

«Ο Χριστός θα βάλει στον παράδεισο, αυτούς που αγωνίζονται. Αυτοί που νικούν θα κριθούν αν όντως άξιζαν την νίκη και ενδεχομένως να κληρονόμησαν και αυτοί την βασιλεία των ουρανών. Αλλά σίγουρα, οι σίγουροι ουρανοβάτες, οι σίγουροι μέτοχοι της βασιλείας του θεού, αυτοί που σίγουρα θα σώσουν την ψυχή τους αθάνατη στους αιώνες, είναι αυτοί που ξέρουν να αγωνίζονται.

Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρετε από τον αθλητισμό. Το ταξίδι της προσπάθειας και του αγώνα έχει μεγαλύτερη αξία από την νίκη».

Σε συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο για τις εξαρτήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ζωή του ανθρώπου.

«Οι εξαρτήσεις, οι διάφορες εξαρτήσεις είναι μία πλάνη. Είναι μια ψευδαίσθηση. Οι εξαρτήσεις νομίζουμε ότι μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα για μια χρονική στιγμή και μετά… έρχεται η καταστροφή. Διαλύεται η υγεία μας, γινόμαστε εξαρτώμενοι από αυτές και καταστρέφονται τα όνειρα μας.»

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Εξοχώτατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, τον οποίο εκπροσώπησε ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Αθλητισμού, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.