Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Βαβατσινιά, στην ορεινή Λάρνακος, το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022.

«Η ανάσταση του Λαζάρου είναι ένα γεγονός με μεγάλη σημασία. Συνδέεται μυστηριωδώς με την Ανάσταση του Κυρίου μας και αποτελεί μια έμπρακτη προφητεία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Λάζαρος μας παρουσιάζεται στο κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας αναστημένος, ως προάγγελος της νίκης του Χριστού επί του θανάτου», είπε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος κατά την ομιλία του.

«Όταν ο Ιησούς οδηγήθηκε στον τάφο του φίλου Του και άκουσε από την Μάρθα να Του λέει «Κύριε, ήδη όζει» και κοίταξε τον λίθο που έφραζε την θύρα του μνήματος, τότε δάκρυσε και οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν «ίδε πώς εφίλει αυτόν».

Τούτο το δάκρυ του Ιησού δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, γιατί ο Χριστός δεν ήταν απλά ένας φίλος του Λάζαρου και δεν πήγε απλά να δει τον τόπο που τον έθαψαν, αλλά είναι ο σαρκωθείς Λόγος του Θεού που πήγε στην Βηθανία με σκοπό να αναστήσει τον Λάζαρο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από την διήγηση του ευαγγελιστή Ιωάννη», υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε σε όλους: «Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Καλή Ανάσταση να αξιωθούμε. Και μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας να ζήσουμε και την Ανάσταση της πατρίδας μας, που εδώ και 48 χρόνια καταπατείται από τον κατακτητή. Να ηχήσουν οι καμπάνες των Ναών μας, που εσίγησαν, που αιχμαλωτίστηκαν και αδυνατούν να παιανίσουν το Αναστάσιμο μήνυμα, να ομολογήσουν ότι Ανέστη ο Κύριος και ο Άδης νεκρώθηκε, ο θάνατος καταργήθηκε.

Ας είναι ευχή και προσευχή μας καρδιακή να επιστρέψουμε στα μέρη μας, τα οποία ζητούν την Ανάστασή τους».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος μετέβη στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Κουμμιώτισσας, το οποίο βρίσκεται έξω από το χωριό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.