Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας 24 Μαρτίου 2019 χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό Παναγίας στην κοινότητα Πέρα Ορεινής.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του τόνισε ότι η ημέρα είναι «πανηγύρι της πίστης και της λευτεριάς». Είναι η ημέρα που καλούμαστε να θυμηθούμε τους αγώνες που έκαναν οι ηρωικοί πρόγονοι μας, προκειμένου να αποτινάξουν τον εχθρό. Η ημέρα αυτή είναι ορόσημο, αφού θεωρείται η απαρχή για την απόκτηση της εθνικής μας ελευθερίας.

Είναι όμως και η ημέρα που περισσότερο καλεί εμάς τους πιστούς, οι οποίοι βλέπουμε το βάθος των γεγονότων, όχι απλώς να θυμηθούμε κάτι ή και να παραδειγματιστούμε από κάτι, αλλά να συμμετάσχουμε στο σπουδαιότερο γεγονός που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.

Επίσης ο Πανιερώτατος τόνισε την σημασία του Ευαγγελισμού στην θεολογία του εμβρύου. Τόνισε ότι όποιος δεν πιστεύει ότι το έμβρυο έχει ψυχή «εξ άκρας συλλήψεως» απορρίπτει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου δηλαδή την σάρκωση του Θεού σε εμβρυική κατάσταση.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Πανιερώτατος λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στον Πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας στην Κλήρου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Έπαρχος Λευκωσίας κ. Μάριος Παναγίδης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.