Υπομονή και καρτερικότητα συνέστησε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας μέχρι την 1η Ιουνίου οπόταν θα αρθούν κι άλλα μέτρα για τους εκκλησιασμούς. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, τόνισε ότι "δεν θα ήταν σοφό να ανοίξουν ανεξέλεγκτα οι εκκλησίες, με κίνδυνο με τον συχνωτισμό να διασπείρουμε τον ιό.

Είναι ένα θετικό βήμα, μπορεί κάποιους να μην τους αρέσει αλλά είναι η αρχή.”

Τόνισε ότι για το επόμενο διάστημα οι ιερείς και οι επιτρόποι των εκκλησιών θα πρέπει να συνεχίσουν την τέλεση των Θείων Λειτιουργιών με δέκα άτομα, ίσως και νεότερης ηλικίας ώστε να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προβλήματα υγείας.

“Αγαπούμε και λατρεύουμε τις γιαγούλες και επειδή τις θέλουμε και την επόμενη ημέρα μαζί μας για να τις κοινωνούμε και να ακούμε τον λόγο τους, πρέπει να τις προστατεύσουμε”

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για την Θεία Κοινωνία και το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊου. ο Μητροπολιτης τόνισε ότι το πείραμα και η εμπειρία 2,000 χρόνων Ορθοδοξίας έχει καταδείξει ότι από το Άγιο Δισκοπότηρο δεν μεταδίδονται ασθένεις. Ωστόσο, ο συνωστισμός πολιτών είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι συμβάλει στην μετάδοση ιών.

“Ναι οι πιστοί μπορουν να μεταδώσουν τον ιό ο ένας στον άλλο με τα σταγονίδια. Γι αυτό πρεπει να ακούσουμε τους επιστήμονες”

Αναφορικα με τις θέσεις που εκφράστηκαν από Ιεράρχες για τέλεση λειτουργιών στην παρουσία πιστών και αλλαγές στις ώρες τέλεσης εσπερινών, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας σχολίασε ότι όλες οι προθέσεις είχαν επίκεντρο των άνθρωπο και κανένας ιεράρχης δεν είχε σκοπό να βάλει σε κίνδυνο τους πιστούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.