Στον Καθεδρικό Ιερό του Αγίου Θεράποντα ,πολιούχου του Δήμου Ζωγράφου, παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συνεορτάσει με τους ευλαβείς Ζωγραφιώτες χριστιανούς την μεγάλη πανήγυρη του Αγίου Θεράποντα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας συνομίλησε με τους εκατοντάδες πιστούς Ζωγραφιώτες που όπως σε κάθε ιερή ακολουθία κατακλύζουν τον ναό, ενώ στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα και από τον Προϊστάμενο, Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Πανόπουλο ,ενημερώθηκε για την πλούσια πνευματική δράση της ενορίας και το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται

Εξερχόμενος του Ιερού Ναού δήλωσε: ‘’Συγκινούμαι κάθε φορά που επισκέπτομαι την ενορία Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου και εντυπωσιάζομαι από το έργο που επιτελείται. Σήμερα δε που ο πολιούχος Άγιος γιορτάζει είχα την δυνατότητα να πάρω την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κυρίλλου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου ο οποίος ελάμπρυνε με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας μας. Ο δήμος Ζωγράφου δεν εορτάζει απλά τον πολιούχο του αλλά αποδίδει και σεβασμό στην μνήμη των αδελφών Ζωγράφου Κωνσταντίνου και Σωτηρίου που έχτισαν τον πρώτο μικρό ναό το 1924 μετά την καταστροφή της Ιωνίας. Συγχαίρω δε και τους εκλεκτούς ιεροψάλτες τον Πρωτοψάλτη κ.Τύμπα και τον Λαμπαδάριο κ. Ηλιόπουλο για την μυσταγωγική απόδωση της ψαλτικής τέχνης που βιώσαμε κατά την Θεία Λειτουργία.

Εύχομαι στους συμπολίτες μου Ζωγραφιώτες να έχουν την χάρη και την ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου Θεράποντα.’

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.