Όλα τα νέα για δώρο Χριστουγέννων 2019, κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι, προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Δώρο Χριστουγέννων 2019

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων 2019 από τον ΟΑΕΔ είναι όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Η καταβολή των χρημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Το ποσό ορίζεται ως εξής :

Ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου (€360)

Όσοι έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης

Κοινωνικό μέρισμα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Star, 350 με 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται συγκεκριμένα ότι μπορούν να διατεθούν φέτος για έκτακτη ενίσχυση σε οικονομικά ασθενέστερους.

Αν το μέρισμα διατεθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τότε θα πρέπει να περιμένουν ως 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του 2020 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λήψη τελικών αποφάσεων για το κοινωνικό μέρισμα, που αναμένεται να διανεμηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το υπερπλεόνασμα το οποίο μπορεί να διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί σε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο προϋπολογισμός παρουσίασε το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2019 πρωτογενές πλεόνασμα 5,755 δισ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση από τον στόχο των 2,314 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, με βάση τα οριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο που θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει.

Πληρωμή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Νοεμβρίου 2019

ΠΛΗΡΩΜΕΣ online: Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.