Αι ψυχαί αυτών εν αγαθοίς αυλισθήσονται και ευρήσουσιν τρυφήν αέναον εν αγκάλαις Κυρίου, του φυλάσσοντος τα νήπια. Κυριακή του παραλύτου η ερχόμενη ομώνυμος ημέρα και αντί ο νους μας να ανατρέχει στον ευαγγελικό λόγο ή στις ζοφερές κοινωνικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, ασχολούμεθα με τους διορισμούς αρχιεπισκόπων και μόνον.

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει στις ώρες της ανάπαυλας μας ο κάθε Αμερικής και Αυστραλίας απ’ ότι τα δώδεκα ανήλικα αγγελούδια που εσφαγιάσθησαν ως αμνοί άμωμοι και άφωνοι.

Ούτε ο χώρος ούτε ο τρόπος στάθηκε ικανός να συγκινήσει τους ποιμένες μας στο σύνολο τους, σχετικά με την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία των δώδεκα κατηχητόπουλων στην γείτονα χώρα, την μαρτυρική Συρία από φονταμενταλιστές της τζιχάντ.

Η χριστιανική Συρία για τους λυκοποιμένες κείται μακράν, οπότε η μέριμνα στρέφεται στα κόκκινα χαλιά και στα πετράδια των εγκολπίων τους.

Ουδέν επίσημον ανακοινωθέν δεν άξιζαν οι γονείς των μικρών παιδιών ώστε να νιώσουν τύποις την στοργή της μητρός εκκλησίας.

Ως εκ τούτου σε μια ελάχιστη απότιση φόρου τιμής και προσευχής υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κοιμηθέντων εν Κυρίω τέκνων της γείτονος ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και Συμαίος το γένος και το φρόνημα θα τελέσει μετά της συνοδείας του Τρισάγιον, όπως Κύριος ο Θεός τάξοι τας ψυχάς εν κόλποις Αβραάμ και συναριθμήσαι αυτά μετά Αγίων και Δικαίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Ένας ήρωας Ιερέας και το ίδρυμα PRUDENTIA για τα αγγελούδια που σφαγιάσθηκαν
Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.7 (10 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.