ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Οι εκλογές για την πλήρωση των θέσεων σε Λαγκαδά και Καστοριά καταφτάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE το επόμενο χρονικό διάστημα προκειται να μας απασχολήσουν κυρίως 2 προσωπα.

Το 1ο πρόσωπο είναι ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με πλούσια δράση και εξαιρετικό έργο εδώ και χρόνια ο οποίος θα είναι υποψηφιος για τη Μητροπολη Καστοριάς.

Το 2ο προσωπο είναι ο Πάτμιος Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρης που προοριζεται όπως όλα δειχνουν για τη Μητροπολη Λαγκαδα.

Ο Άρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρῆς εγεννήθη είς τήν Ίεράν νῆσον της Πάτμου τό ἕτος 1962,ὀπου παρακολούθησε τίς ἐγκύκλιες σπουδές και ἀπεφοίτησε ἀπό τήν Πατμιάδα Ἐκκλησιαστική Σχολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Τό ἔτος 1977 εισήχθη ὠς δόκιμος μοναχός στην Ἱερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ἁγίου Ιωάννου τοῡ Θεολόγου και τον Απρίλιο του 1979 εκάρη μοναχός ὑπό του θείου του μακαριστού Καθηγουμένου Ισιδώρου(μετέπειτα Επισκόπου Τράλλεων), λαβών το όνομα Πλάτων προς τιμήν του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδου συγγενούς εκ πατρός του. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος της Μονής, Κατηχητής της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και ασχολήθηκε με την παλαιογραφία στην Πατμιακή βιβλιοθήκη.

Υποψήφιοι Μητροπολίτες Λαγκαδά

Χειροτονηθείς Διάκονος το 1983 διορίσθηκε είς τόν Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 1985 υπηρετήσας είς τήν Ιεράν Μητρόπολιν Περιστερίου ,αναπτύξας πλούσια πνευματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ενοριακής ποιμαντικής. Επί δεκαετίας εξέδιδε και διηύθυνε το μηνιαίο περιοδικό «Ενοριακή Διακονία». Το 1997 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έως σήμερα διακονεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου Αμπελοκήπων, τον οποίον εξωράισε, επεράτωσε δε και εξόπλισε Ενοριακό Ξενώνα Φιλοξενίας ιδρύσας εντός αυτού Παρεκκλήσιον προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Σπούδασε θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ζωηρό το ενδιαφέρον του για την Εκκλησιαστική Ιστορία και την σχέση της Εκκλησίας με το Γένος. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1996-1998). Το επόμενο έτος έλαβε Δίπλωμα Ειδίκευσης (master)στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Δογματικής Θεολογίας με το βαθμό Άριστα. Το 2002 εκπονήσας διδακτορική διατριβή ανεκηρὐχθη Αριστούχος Διδάκτωρ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Επι τετραετία υπηρέτησε ως Συνεργάτης του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου και Αρχισυντάκτης της εφημερίδος «Εκκλησιαστική Αλήθεια». Από το 1998 εώς σήμερον υπηρετεί ως Γραμματεύς του Ιδιαίτερου Γραφείου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και του νὐν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου.Εισηγητής Αρχιγραμματέιας της Ιεράς Συνόδου ,Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής γυναικείων θεμάτων, Υπεύθυνος του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών και Επιμελητής εκδόσεώς των « Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Είναι μέλος της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λογοτεχνικής Εταιρείας και συμμετείχε σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές, συνδιασκέψεις και συνέδρια. Δίδαξε σε σχολές γονέων και σε συνάξεις φοιτητών και επιστημόνων. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά , έχει δώσει διαλέξεις και έχει συγγράψει μελέτες θεολογικού και ιστορικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)
  1. Μιχάλης Κάββαλος 3 χρόνια πριν

    Ο Πατήρ Πλάτων είναι ένας Πανάξιος κληρικός και μάλιστα πλούσιο βιογραφικό η ώρα η καλή!!!!

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Στέργιος Παπαδημητρίου 3 χρόνια πριν

    Φυσικά το Άγιο Πνεύμα δεν παίζει κανένα ρόλο στην εκλογή επισκόπου όπως εύκολα συμπεραίνουμε από το άρθρο σας

    ΑπάντησηΆκυρο
    • ΣΤΑΥΡΟΣ 3 χρόνια πριν

      ἐπιπροσθέτως σκόπιμον θά ἦτο οἱ ἀρθογρᾶφοι σας να χρησιμοποιοῦν τήν πολυτονική γραφή, διά λόγους παραδόσεως και μόνον, ὅπως ἀκριβῶς πράττει και ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος….παρ’ ὅλον πού ἅπαντες την ἔχουμε ξεχάσει και μᾶλλον λᾶθος γράφουμε με ἀρκετά ὀρθογραφικά λάθη ….εὐτυχῶς ὑπάρχουν ὅλα στο διαδίκτυο, τόσο πῶς προσθέτει κανείς τήν γλώσσα στον ὑπολογιστή, ὅσο και γιά την γραμματική ὑποστήριξη!

      ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.