ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Από την εφαρμογή του «μένουμε σπίτι» το Σαββατοκύριακο θα εξαρτηθεί αν θα επιβληθεί η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας.

Εφόσον αποφασιστεί θα είναι κοντά στο γαλλικό μοντέλο και θα προβλέπει μετακινήσεις μόνο για τους εξής λόγους

• Εργασία ( αυστηρά και μόνο για όσες επιχειρήσεις και υπηρεσίες λειτουργούν)

• Προμήθεια τροφίμων, σούπερ μάρκετ

• Για λόγους Υγείας, φαρμακεία

• Πρατήριο υγρών καυσίμων

• Άθληση μόνος ή με άλλον έναν στην περίμετρο της γειτονιάς

Θα προβλέπονται επίσης αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ

Η απαγόρευση πτήσεων ήταν ένα άλλο μέτρο έτοιμο να επιβληθεί και να τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή το βράδυ αλλά μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση της αναβολής επιβολής του μέτρου πάρθηκε για να μην υπάρξει αυξημένη κίνηση μέσα στο τριήμερο, κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα, αντί να περιοριστεί, να αυξηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σαφή προειδοποίησή στο χθεσινό μήνυμά του, όπως και με ανάρτησή του σήμερα στο twitter.

To ίδιο αναμένεται να πράξει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απευθύνοντας την τελευταία προειδοποίηση με αυστηρή σύσταση για να σταματήσουν οι μαζικές μετακινήσεις στα νησιά.

Αν αυτό δε λειτουργήσει η κυβέρνηση έχει έτοιμη την απόφαση για περιορισμό των μετακινήσεων στα νησιά και την απαγόρευση πρόσβασης σε όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Η απόφαση η οποία θα τεθεί άμεσα σε ισχύ θεωρείται ζωτικής σημασίας μέτρο γιατί αν κάποιοι μετακινηθούν στα νησιά και ασθενήσουν εκεί θα κινδυνεύσουν να βρεθούν χωρίς ιατρική βοήθεια και θα κινδυνεύσει η ζωή τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.