Σήμερα εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολήτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ Αμφιλόχιος. Αυτή την ώρα τελείται Πολύαρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους προεξάρχοντος του εορταζομένου Ιεράρχου συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου Τήνου και Νήσων κ Δωροθέου, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, και Πολυανής και Κιλκισίου κ Βαρθολομαίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, όπου για 26 χρόνια διακόνησε ευόρκως και θεοφιλώς ο νέος Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος με την συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου Δωροθέου, Κηφισίας Κυρίλλου, Ν. Ιωνίας Γαβριήλ και Κιλκισίου Βαρθολομαίου, συνευχηθέντος του Μητροπολίτου Καισαριανής κ.Δανιήλ, ενώ στον εορτάζοντα ευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε, εκκλησιαστικός χορός υπό τον πρωτοψάλτη Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλο.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν λειτουργικώς και προσευχητικώς πρεσβύτεροι και διάκονοι αλλά και πολλοί πιστοί τηρούντες επ´ ακριβώς τα μέτρα υγιειονομικής προστασίας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους ιερείς και τους επιτρόπους και τον εκκλησιασθέντα λαό του Θεού ενώ ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος Β´, τοποτηρητής εισέτι της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων ευχήθηκε στον κ. Αμφιλόχιο εκ μέρους των Αρχιερέων όπως και του μετέφερε τις ολοκάρδιες ευχές του Ιερού Κλήρου, των μοναχικών ταγμάτων, του φιλόθεου λαού των εννέα νησιών της Μητροπόλεως Θήρας. Κατά την διανομή του αντιδώρου ο κ. Αμφιλόχιος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές των πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.