Τα πεντηκοστά γενέθλια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου γιορτάστηκαν με ευχαριστία και δοξολογία στο Θεό και προσευχή προκειμένου ο Κύριος να του δίδει έτη πολλά για να συνεχίσει την πολύκαρπη και φιλόχριστη διακονία του στην πολυάριθμη Επαρχία που διαποιμαίνει.

Στην εορταστική αυτή συνάντηση συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, τον Αρχιδιάκονο Σεραφείμ Ντόβα και το συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αλέξανδρο Παπαϊωάννου. Στις εκδηλώσεις παρέστη τιμητικά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στα περίχωρα της Φιλιππουπόλεως και κοντά στην Στενήμαχο, προέστη ο τιμώμενος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος συμπαραστατούμενος από των Σεβ. Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, του εν Δυτική και Κεντρική Ευρώπη κ. Αντωνίου, Ρούσε κ. Ναούμ, Στάρα Ζαγοράς κ. Κυπριανού, Βράτσης κ. Γρηγορίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σαφίτας κ. Δημητρίου (Πατρ. Αντιοχείας), Μελενίκου κ. Γερασίμου, Βελίκης κ. Σιωνίου, Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρπου, Κωνσταντίνης κ. Ιάκωβου και Ζνεπόλεως κ. Αρσενίου.

Πλήθος κληρικών, μοναχών και λαϊκών προσήλθαν στο ανακαινισμένο Μοναστήρι των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στις υπώρειες της Ροδόπης, για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ιεράρχη. Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε Χορωδία του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλιππουπόλεως.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.