Το πιο σημαντικό θρησκευτικό συμβάν για την Ουκρανία φέτος η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αυτό εκτιμά η Ουκρανή δημοσιογράφος και εκκλησιαστική αναλύτρια Λάνα Σαμοχβάλοβα. Η ίδια σε δημοσίευση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στα πέντε πιο σημαντικά θρησκευτικά γεγονότα για την Ουκρανία τη χρονιά που φεύγει..

Σύμφωνα με την ίδια, τα γεγονότα είναι τα εξής:

Η Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία. Επρόκειτο για παν-ουκρανική γιορτή, ζεστή και άρτια οργανωμένη, η οποία για μερικές ημέρες βύθισε τη χώρα μέσα στην θρησκευτική χαρά και άφησε τεράστια παρακαταθήκη για τη χώρα.
Η παραχώρηση στην κοινότητα Καθολικών του επιβλητικού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του Κιέβου, ένα αίτημα των καθολικών τα τελευταία 20 χρόνια.
Η ψήφιση του Νόμου για τους στρατιωτικού ιερείς, ένα ζήτημα που παρέμενε ανεπίλυτο για πολλά χρόνια και έγινε ιδιαίτερα έντονο στα χρόνια του πολέμου με τη Ρωσία.
Το άνοιγμα κέντρων εμβολιασμού σε ιερούς ναούς. Η Ουκρανική Εκκλησία και οι Ελληνο-καθολικοί της Ουκρανίας υποστήριξαν αποφασιστικά τον εμβολιασμό και συνέβαλαν στον περιορισμό της πανδημίας.
Η ανάθεση στον Αντρέι Γιούρας της θέσης του πρέσβη στο Βατικανό. Ο Γιούρας είναι μια σημαντική φιγούρα στην σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία της Ουκρανία και εκτιμάται ότι θα συμβάλλει πολύ θετικά στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Βατικανό από τη νέα του θέση.
Ως Πνευματικό Μέτωπο θα θέλαμε να προσθέσουμε και την έκδοση στην Ουκρανία του βιβλίου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μέσω του οποίου οι Ουκρανοί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν λεπτομέρειες και για τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και άγνωστες πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.