Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν δύο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας για παιδιά που συμμετέχουν στις Κατηχητικές Συνάξεις.

Η κεντρική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη».

Τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Γιόρτασαν σε Μεθεόρτιο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

Στην εκδήλωση τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα και έφεραν τους θεατές κοντά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ περνώντας τα αιώνια μηνύματα στη σημερινή εποχή.

παιδιά Κατηχητικών Γιόρτασαν Χριστουγεννιάτικα

Στο τέλος της γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απένειμε τα βραβεία στους νικητές του 4ου Διενοριακού Σκακιστικού Πρωταθλήματος του Γραφείου Νεότητας καθώς και του διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα την Αγία Αικατερίνη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Γιόρτασαν σε Μεθεόρτιο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

Παρόμοια εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στον Λόφο Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, την ίδια ημέρα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πέτρας.

παιδιά Κατηχητικών Γιόρτασαν

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής αυτής εκδήλωσης, περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα που παρουσίασαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων υπό την καθοδήγηση των κληρικών και των κατηχητών.

παιδιά Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Γιόρτασαν σε Μεθεόρτιο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε όλες τις εκδηλώσεις μετέφερε το πνευματικό περιεχόμενο των εορτών και συνεχάρη τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητας και των Κατηχητικών Συνάξεωνγια τη μεγάλη προσπάθειά τους να αγγίξουν τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων και να μεταφέρουν το φως του Σπηλαίου της Βηθλεέμ στον σύγχρονο κόσμο.

παιδιά Κατηχητικών Γιόρτασαν Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας και παρότρυνε τα κατηχητόπουλα να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στο Κατηχητικό.

Για ακόμη μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, ένιωσαν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

παιδιά Κατηχητικών κινητά Μητροπολίτης Κίτρους

παιδιά Κατηχητικών

παιδιά Κατηχητικών Κίτρους

παιδιά Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Γιόρτασαν σε Μεθεόρτιο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

παιδιά Κατηχητικών Μητροπόλεως Κίτρους Γιόρτασαν σε Μεθεόρτιο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

παιδιά Κατηχητικών Γιόρτασαν Χριστουγεννιάτικα

παιδιά Κατηχητικών Γιόρτασαν Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

παιδιά Κατηχητικών Γιόρτασαν σε Μεθεόρτιο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.