Χθες χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Μικρό Κρανοβούνιο.

Σήμερα 27/07 ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων εορτάζει τα ονομαστήριά του. Σήμερα το πρωί ιερούργησε στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού του Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου πιστοί παρευρέθηκαν και μετέφεραν τις ευχές τους.

Χθες χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού με αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Μικρό Κρανοβούνιο. Εκεί το παρόν έδωσαν πολλοί πιστοί, όπως κι οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και άλλοι αυτοδιοικητικοί. Επίσης έγινε περιφορά της εικόνας στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης τόνισε ότι το όνομα του Αγίου Παντελεήμονος «περικλείει μέσα του και προβάλλει το έλεος του Θεού για τους ανθρώπους. Ό, τι και εάν κάνουμε, όσο αγώνα και πνευματικό και εάν κάνουμε, εάν δεν έχουμε το έλεος του Θεού και εάν ότι κάνουμε έχει αναφορά τον εγωισμό και το πρόσωπό μας, τότε δεν κάνουμε τίποτα».

Ο Μητροπολίτης επίσης επεσήμανε πως «εάν είχαμε πίστη και ο καθένας μας έλεγε με όλη την δύναμη της ψυχής του κάθε μέρα ένα “Κύριε ελέησον” τώρα δεν θα υπήρχε ούτε κορωνοϊός, ούτε μετάλλαξη, ούτε τίποτα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.