Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος το Σαββατοκύριακο ύστερα από μετάθεση, λόγω της έναρξης των εργασιών της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 4 Οκτωβρίου 2022, στις οποίες συμμετέχει. Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε και η εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ιεροθέου Α’ Επισκόπου Αθηνών.

Το εσπέρας του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγ. Ιεροθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Τριάδος Μυρίνης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Το Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Πανοσιολ. Αρχιμ.π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων του ομωνύμ. Δήμου της Αττικής.

Στο κήρυγμά του αρχικά αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο κόσμος πριν την ενανθρώπηση του Χριστού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διδασκαλία και το σωτηριώδες έργο του Χριστού και εμπνεόμενος από το όνομα του εορταζομένου Αγίου υπογράμμισε, ότι ο Θεός με την ενανθρώπησή Του «ἐπί τῆς γῆς ὤφθη καί τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη», ανέδειξε ιερό το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο και κατέστησε «ιερόθεο» τον κάθε άνθρωπο.

Αναφέρθηκε ακόμη καρδιακά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών από τον ερχομό του στο νησί και την ενθρόνισή του, κατάφερε με την πατρική αγάπη του και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία, να συνδεθεί προσωπικά και ουσιαστικά με τους πιστούς και να ενθρονιστεί μ’ αυτό τον τρόπο στις καρδιές τους.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι μαζί με τον επίσκοπο, που ως ποιμένας, είναι η κεφαλή της Τοπικής Εκκλησίας εορτάζει και όλη η Εκκλησία και ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει έτη πολλά, ευλογημένα, πολύκαρπα και καλλίκαρπα, για να διακονεί το Θεό και τους ανθρώπους.

Πριν το πέρας της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο τόσο για τον λόγο πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε προς τον πιστό λαό, όσο και για τους λόγους αγάπης και τις καρδιακές ευχές που εξέφρασε προς το πρόσωπό του.

Επίσης, εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες και την ευαρέσκειά του σε όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς, για τον αγώνα και την προσπάθεια που φιλότιμα καταβάλουν καθημερινά.

Ακόμη, ευχαρίστησε θερμότατα τους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες της νήσου μας, για την τιμητική παρουσία τους και την διαρκή στήριξη και αρωγή τους στο βαρυσήμαντο έργο και την ιερή αποστολή της Εκκλησίας μας.
Τέλος, εξέφρασε αισθήματα βαθύτατης αγάπης και ευγνωμοσύνης προς όλους τους πιστούς, που προσήλθαν στη λατρευτική αυτή σύναξη, αισθανόμενοι την ανάγκη να τιμήσουν τον Άγιο Ιερόθεο και να είναι προσευχητικά παρόντες στην εορτή και τη χαρά του πνευματικού πατέρα τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.