Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, τιμά σήμερα, 15 Ιουνίου, η Εκκλησία μας, ημέρα που εορτάζει τα Ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος, αλλάζοντας το πρόγραμμά του αφού ήταν από χθες να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, αποδέχθηκε το κάλεσμα του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας γέροντος Ευσεβίου και της μοναστικής κοινότητας και εόρτασε τα ονομαστήριά του στην ιστορική Ιερά Μονή των Καλαβρύτων και χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, συλλειτουργούντων των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και επέλεξε να εορτάσει στην Ιερά Μονή, για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος να τονίσει την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας, αφού στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε μαζί με τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους από όλη την Μητρόπολή, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης και κληρικούς όλων των ιερατικών βαθμίδων και ο δεύτερος λόγος, να εορτάσει ως μοναχός που είναι σε Μοναστήρι, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κάτω από τα λαμπρά ιερατικά άμφια, παραμένει και δίνει την ιερή “μάχη” του μοναχισμού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ιερείς και στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος μίλησε για την βίο του Οσίου Ιερωνύμου και εκ μέρους όλων απηύθυνε ευχές στον Μητροπολίτη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό, όπως ο ακάματος και άξιος ιεράρχης μας στη διακονία τού θείου θελήματος, να χαίρει τα Βέλτιστα και Κρίτωνα και να πολλαπλασιάσει τους κόπους και της θυσίες του».

Η εορτή έκλεισε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής με μοναστηριακά κεράσματα και ευχές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη και την προσεχή Κυριακή θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.