Η μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου τιμήθηκε στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας Χαλανδρίου, με την παρουσία του εορτάζοντος την ονοματική του εορτή, Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και της θείας λειτουργίας την οποία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Καραγιώργο.

Στην ομιλία του ο λειτουργός αναφέρθηκε στην πίστη του ευγνώμονος λεπρού και συνέδεσε αυτήν με την πίστη του εορτάζοντος μητροπολίτου, ο οποίος παρά τα 90 του έτη του και έχοντας συμπληρώσει τον παρελθόντα Δεκέμβριο 50 χρόνια αρχιερωσύνης, με αδιάκοπη πνευματική εργασία, εκκλησιάζεται και ομιλεί κάθε Κυριακή στον ναό της κοινότητας της αγίας Βαρβάρας.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο εορτάζον ευχαρίστησε τον π. Χρήστο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας για την θαλπωρή που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο του και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερε στον καθένα από τους εκκλησιαζόμενους από ένα βιβλίο εκ των συγγραμμάτων του.

Ο π. Χρήστος υπέβαλε ευχές στον εορτάζοντα επίσκοπο και με τους συνεργάτες του παρέθεσαν δεξίωση στο αρχονταρίκι του ναού.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.