Στην έδρα του, την προσφυγική Καλαμαριά, τίμησε σεμνομεγαλόπρεπα τον προστάτη Άγιό του, Μάρτυρα Ιουστίνο τον Φιλόσοφο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, συγχοροστατούντων ακόμη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου (του Οικ. Πατριαρχείου), Ιόππης κ. Δαμασκηνού (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου (του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας), Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, και φυσικά του άγοντος τα ονομαστήρια αυτού κ. Ιουστίνου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 1η μηνός Ιουνίου 2023, του Όρθρου χοροστάτησε και της επακολουθησάσης πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Σύρου κ. Δωροθέου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού καθώς και από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Γέροντος Γαβριήλ, τον Γέροντα Χρυσόστομο του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Έλαβαν μέρος, ακόμη, πολλοί Κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας αλλά και από όμορες Ιερές Μητροπόλεις.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας (Εκκλησία της Κρήτης), Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, Κοζάνης κ. Παύλο, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, , Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Λαρίσης κ. Ιερώνυμο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρο, οι οποίοι προσήλθαν για να προσευχηθούν και να ευχηθούν τα δέοντα στον Ποιμενάρχη της Καλαμαριάς.

Τον θείο λόγο διηκόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και στο έργο του Αγίου Ιουστίνου ως Φιλοσόφου, ως Απολογητού και ως Μάρτυρος ενώ ευχήθηκε θερμά στον Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο εκ μέρους όλων των Αρχιερέων και του Ιερού Κλήρου.

Ο λαός του Θεού συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες για να τιμήσει τον Άγιο αλλά και τον Επίσκοπό και Πατέρα του με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη, εκπροσώπους του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κ.α.

Στο τέλος, εμφανώς συγκινημένος από την έκφραση των συναισθημάτων τιμής και αγάπης προς το πρόσωπό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνους εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί που αποτελούν το πλήρωμα της Εκκλησίας και ομολογούν την πίστη τους στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.