Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος ο οποίος και άγει τα ονομαστήρια του, σήμερα 18 Ιανουαρίου μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα και των Θεοφιλ. Επισκόπων Αλικαρνασσού κ. Αδριανού και Αραββισού κ. Κασσιανού, Βοηθού Επισκόπου του Σεβ. Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου, καθώς και όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και των Κοινοτικών Παραγόντων της Χαλκηδόνας και του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος και της Πόλεως.

Νωρίτερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνας, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία εκπρόσωπος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας η Α. Θ. Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Υπογραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσ. Διακόνου κ. Γρηγορίου, ετίμησε δια της Υψηλής παρουσίας Του, τον Γέροντα Χαλκηδόνος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Ποιμενάρχης, ο Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως, ο Πρωτοσύγκελλος αυτής καθώς και όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως τους οποίους και ευλόγησε και ευχήθηκε καλή διακονία παρά του σεπτού Ποιμενάρχου τους αλλά και της Μητρός Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.