Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης για τα ονομαστήρια του πρώην Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, και του Επισκόπου Αρούσης κ. Αγαθονίκου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, μετά από σχετική παρἀκληση και παραχώρηση, η σε Διάκονο χειροτονία του πνευματικού τέκνου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης μοναχού Αγαθονίκου Γρηγοριάτη.

Απευθυνόμενος προς τον νεόφυτο Διάκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στη μνήμη του σήμερα εορταζομένου Αγίου Φιλαρέτου, τονίζοντας τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και τις αρετές του, που του προσέδωσαν το προσωνύμιο “Ελεήμων”, και τον προέτρεψε να είναι και ο ίδιος ελεήμων, φιλάνθρωπος και ευγνώμων προς το Θεό και όσους τον στήριξαν στην πορεία του προς την ιερωσύνη.

Συνεχάρη δε τον Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιο για την μέριμνα και αγάπη του προς τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο και του ευχήθηκε πολυετή Ποιμαντορία.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη, με σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β΄ και με αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου, από την διακονία του στη Τήνο ( 1968 – 1974 ).

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο Κατερίνης και ευχήθηκαν στον Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.