Με την ακολουθία των μπασμάτων του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Λαμπροτρίτης 18 Απριλίου 2023 το κατά παράδοσιν τετραήμερο προσκύνημα του Αγίου, το οποίο λαμβάνει χώρα από το Μέγα Σάββατο μέχρι την Νια Τρίτη (Τρίτη της Διακαινησίμου) στην Κέρκυρα, ως μαρτυρία αναστάσεως!

Στην ακολουθία των μπασμάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος αφορμήθηκε από την φράση ‘Αύτη η ημέρα ήν εποίησεν ο Κύριος αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή” και ζήτησε από τους πιστούς να κρατήσουν το μήνυμα και την εμπειρία της Αναστάσεως του Κυρίου στην ζωή τους με την χαρά και την ελπίδα που αυτό φέρει. Τόνισε ακόμη ότι οι άγιοι όχι μόνο ησπάσθησαν αλλά και βίωσαν το θαυμαστό γεγονός της αναστάσεως και αυτό έκανε και ο Άγιος Σπυρίδωνας, τον οποίο η τοπική Εκκλησία λιτάνευσε το Μέγα Σάββατο για το θαυμαστά που έκανε για τον τόπο. Η Ανάσταση του Κυρίου εντυπώθηκε στην ζωή του Αγίου στον παρόντα κόσμο, αλλά και στην αιωνιότητα, και γι’ αυτό φέρει το σημείο της αναστάσεως στην αφθαρσία του. Με τις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος λοιπόν ας συνεχίζουμε κι εμείς να είμαστε φορείς του αναστασίμου φωτός!
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο βουλευτής Κερκύρας κ. Δ. Μπιάγκης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός, ενώ παιάνισαν στον ναό οι Φιλαρμονικές ΠΑΛΑΙΑ και ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ αποδίδοντας τιμές στον Άγιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.