Ομιλίες κατά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος (κατάγεται από την Γέργερη) και ο Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, που του δώρισε και έναν Σταυρό ευλογίας.

O Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κύπρου, ευχήθηκε στον επί 35 έτη φίλο και παλιό συμφοιτητή του, δωρίζοντάς του από την Εκκλησία της Κύπρου έναν ασημένιο δίσκο. Προς το τέλος της ομιλίας του, στάθηκε δε στην διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας των Κυπρίων.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος ευχήθηκε θεοτίμητα και θεοδώρητα τα έτη της διακονίας του Σεβασμιωτάτου, χαρίζοντάς του μια ποιμαντορική ράβδο εκ μέρος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Ο Μητροπολίτης Λάμπης, Σφακίων και Συβρίτου κ. Ειρηναίος ως τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου της Κρήτης ευχήθηκε έργα ζωής, αγάπης και ουσίας στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.
Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, που αναφέρθηκε και στον προκάτοχο του Σεβασμιωτάτου Ευγενίου, που φρόντισε την Αρχιεπισκοπή και δεν την άφησε να χηρεύσει και να μείνει χωρίς ποιμένα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.