Στη χθεσινή διακοπή της επικοινωνίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το Κοινοβούλιο της Κύπρου, αναφέρθηκε ο Ουκρανός πρέσβης, Ρουσλάν Νιμτσίνσκι, επικαλούμενος τεχνικό πρόβλημα.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Νιμτσίνσκι στην Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει «αγαπητή κυρία Δημητρίου έχω την τιμή να αναγνωρίσω ότι έχω λάβει την επιστολή σας με ημερομηνίας 8 Απριλίου 2022, που περιέχει αντίγραφο της εναρκτήριας ομιλίας σας και της παρέμβασης που ακολούθησε της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βλοντομίρ Ζελένσκι, κατά την ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε χθες 7 Απριλίου 2022».

Στη συνέχεια πρόσθεσε «να σας ενημερώσω ότι η ομιλία σας, όπως και το κείμενο σας έχουν σταλεί στο γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας. Θέλω να σας ενημερώσω και για το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την αποσύνδεση του Προέδρου της Ουκρανίας κατά την παρέμβαση σας προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ειλικρινά ελπίζω ότι αυτό το ατυχές τεχνικό πρόβλημα με κανένα τρόπο δεν θα επισκιάσει τους εγκάρδιους δεσμούς μεταξύ των δύο μας χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι η σύνδεση του Ζελένσκι διακόπηκε, ενώ η Πρόεδρος της Βουλής έκανε την αντιφώνησή της, κατά την οποία αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κάτι το οποίο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν έπραξε, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Όμως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν άκουσε τελικά σχεδόν τίποτα από όσα υπέδειξε η Αννίτα Δημητρίου για την Τουρκία και τον ρόλο της, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Βουλής να αποστείλει γραπτώς την ομιλία της.

Την απουσία αναφοράς στο Κυπριακό σχολίασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά.

Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων», ενώ ακολούθως την σκυτάλη έλαβαν οι πολιτικές δυνάμεις, με τις περισσότερες να μην κρύβουν την απογοήτευσή τους για την στάση που επέλεξε να τηρήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, έναντι του άλλου ευρωπαϊκού κράτους που υφίσταται κατοχή και το οποίο επέδειξε αμέριστη αλληλεγγύη στον λαό της δικής του χώρας από την αρχή του πολέμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.