Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμάτε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Πρόκειται για ένα μικρό πανέμορφο εκκλησάκι, μόλις 6κμ από την πόλη του Ναυπλίου αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 5 Ιουλίου 2019 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής Τρίτη 6 Ιουλίου 2019 θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Μιχαήλ Καλαμαράς , ευχαρίστησε όλους όσοι ήρθαν στα Λευκάκια και τίμησαν την εορτή. Τον πανηγυρικό εσπερινο μεταξυ άλλων παρακολούθησε και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης.

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος είναι Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω.

Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ’ 1-13, Μάρκου θ’ 2-12, Λουκά θ’ 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν κι έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.