ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Τα εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία και σε νέα μεγάλη πρόκληση προχωρά η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ , ΑΥΓΗ.

Συγκεκριμένα το Κυριακάτικο φύλο της εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΄΄ΑΥΓΗ΄΄ επιλέγει στο πρωτοσέλιδό της να κάνει εκτενές αφιέρωμα στα τζαμιά της Αθήνας φιλοξενώντας συνεντεύξεις από Ιμάμηδες και άλλους παράγοντες.

Αναρωτιόμαστε, τι εξυπηρετεί η κίνηση αυτή μια τόσο γιορτινή μέρα για την Ελλάδα (Τιμούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις) αλλά και μεσούσης μιας δύσκολης κρίσης στην Εκκλησία αναφορικά με τα νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής. Εισόδια της Παναγίας. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία – Όρθρος με τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στο Ναό – Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 07.30 – Θεία Λειτουργία Κυριακής.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Εισόδια της Θεοτόκου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 07.30. Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ναό.

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΙΑ
ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021 της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Εισοδίων της Παναγίας στο Ναό – Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τα Εισόδια της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθρος
Θεια λειτουργια
Κυριακη
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Εισοδια τησ Θεοτοκου
Θεοτοκοσ
Παναγια
21 Νοεμβριου

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.