Ι.Μ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε κάθε έξοδό της από το Άγιον Όρος η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, σκορπίζει πνευματική χαρά και μεταφέρει την Θεομητορική ευλογία από το Περιβόλι της Παναγίας μας.

Ύστερα από την πενθήμερη παραμονή της στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, η Αγία Ζώνη από σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, έως και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, προς προσκύνηση του πιστού λαού.

Ήδη η πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Αγία Ζώνη με ένα μεγάλο πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης να γράφει: “Η Εκκλησία των Ιωαννίνων υποδέχεται την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου”.

Η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα. Την Τιμία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

Μετά την επίσημη υποδοχή θα ακολουθήσει Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πιστούς να προσέλθουν να προσκυνήσουν το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Παναγίας από τον επίγειο βίο Της και να λάβουν την ευλογία Της.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Η αναχώρηση από την Κοζάνη
Λίγο πριν την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης για την πόλη των Ιωαννίνων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, κόμισαν το ιερό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας στο νοσοκομείο της Κοζάνης, την έδρα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.