Στα δύο μέρη, που έκανε δικό του «αμπελώνα», ακολουθώντας το παράδειγμά του Κυρίου Του: τον Άγιο Ανδρέα Πετραλώνων και τον Άγιο Νεκτάριο του Ιδρύματος στα Εξάρχεια, τελούνται αυτό το Σαββατοκύριακο τα ετήσια μνημόσυνα για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Ανανία Κουστένη.

Το πρωί του Σαββάτου, 14ης Μαΐου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων, όπου διακονούσε μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του και όπου τελέσθηκε και η εξόδιος ακολουθία του, θα ψαλεί το αρχιερατικό ετήσιο μνημόσυνο μετά τη Θεία Λειτουργία, που θα γίνει, όπως συνήθιζε να τελεί πάντα ο π. Ανανίας, μεταξύ 6:30 και 8:30 π.μ.

Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στο παρεκκλήσι του Ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου (Ισαύρων 39), στα Εξάρχεια, θα τελεσθεί, επίσης, πρώτα Όρθρος και Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το Ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει ενός έτους από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού π. Ανανία.

Ο π. Ανανίας εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών το Σάββατο 15 Μαΐου 2021.

Υπήρξε μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε στην Δημητσάνα το 1945 και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο.

Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση του έργου του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού ενώ, μνημειώδες παραμένει το έργο της μετάφρασης και του σχολιασμού της Χρονογραφίας του Θεοφάνη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.