Με ένα ιδιαίτερο τρόπο τιμάται η εορτή της Παναγίας στην περιοχή Αγίας Τριάδος (Βούζη), του δήμου Ναυπλίου, όπου την προπαραμονή της εορτής της Κοιμήσεως μεταφέρεται η ιερή εικόνα της Παναγίας από το Ναό της Αγίας Τριάδος, στην βυζαντινή Εκκλησία της κοιμήσεως του 11ου αιώνα.

Με την μεταφορά της Ιερής εικόνας από το νέο ναό στον παλαιό, ψάλλονται τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο από τους Ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μητροσύλη και τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Μητροσύλη.

Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στον βυζαντινό Ναό μέχρι και την κυριώνυμη ημέρα, οπότε μετά τη θεία λειτουργία επιστρέφει και πάλι στη νέα Εκκλησία του χωριού.

Ο ναός της Παναγίας του Βούζη, όπως λέγεται η περιοχή που βρίσκεται ο ναός, είναι από τις γνωστότερες και ομορφότερες εκκλησίες της Ελλάδας, σταυροειδούς τύπου, με τρούλο που είναι διατηρημένος σε εξαιρετική κατάσταση. Ο ναός κτίσθηκε το 1144. Παράλληλα με τις ανασκαφές, πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και κάποιες εργασίες συντήρησης του ναού και καθαρισμού των τοιχογραφιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.