Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη, 21 χρόνια μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που κατέστρεψαν τον μοναδικό χώρο λατρείας στην περιοχή, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Μέγας Εσπερινός τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, στις 3 Ιουλίου 2022, όπου σήμερα αναμένεται να τελεστούν τα εγκαίνια του ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τίμησε τον Γεώργιο Ζυγικό και τον Άντι Βενιόπουλο, για την πολύτιμη υπηρεσία τους, καθότι «χρησιμοποίησαν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους σε σημαντικές στιγμές της δημόσιας αποκάλυψής του ναού: πέρυσι, την παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου, για τον Φωτισμό του Ιερού, για την τριακοστή επέτειο της Πατριαρχικής θητείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, για τα θυρανοίξια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, και απόψε, για αυτόν τον Εσπερινό και την αυριανή (σ.σ. σημερινή) Ακολουθία”.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο, ο οποίος παράγγειλε και δώρισε ένα πλήρες σύνολο περίτεχνων στολισμών του ιερού για τον Άγιο Νικόλαο.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού παρευρέθησαν επίσης αρκετοί θρησκευτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Gabriele G. Caccia, ο Επίσκοπος κ. Ειρηναίος, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ο Επίσκοπος κ. Saba, της Γεωργιανής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Vicken Aykazian, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας και ο Μητροπολίτης κ. Ζαχαρίας Νικόλοβος, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας Malankara. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου, κ. Πρόδρομος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.