Γράφει η Μητρόπολη Πέτρας.

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ Ελούντας το τελευταίο διήμερο του μηνός Απριλίου.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Ελούντας. Εν συνεχεία, τέλεσε την Ακολουθία της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Πρόβου, Ταράχου και Ανδρονίκου, Σαββαϊτών οσιομαρτύρων και του Αγίου ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, επί της Αγίας Τραπέζης του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον θαυμαστό μαρτυρικό βίο των τριών μεγάλων νεοφανών μαρτύρων, των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για να αγαπήσουμε όλοι μας τον Χριστό.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 30 Απριλίου το πρωί, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του ναού και ακολούθως τελέσθηκε η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Στον λόγο του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά της τοπικής Εκκλησίας.

Η Ελούντα πανηγυρίζει σήμερα την Ανάσταση και την Πεντηκοστή ταυτόχρονα. Διότι αξιωθήκαμε μέσα στην αναστάσιμη χαρά της Διακαινησίμου Εβδομάδος να επιτελέσουμε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ στο Σχίσμα Ελούντας, να «βαπτίσουμε» δηλαδή τον νεόδμητο αυτό ναό που για πολλά χρόνια παρέμενε ανεγκαινίαστος». Και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δωρητές κ. Γεώργιο και Ζαχαρένια Ζερβού, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν και προσέφεραν από το υστέρημά τους για την ανέγερση και την διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού του ναού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.