ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΓΙΟΡΤΗ: Ο Άγιος Ισίδωρος που καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου – από χιώτη πατέρα ειδωλολάτρη- ήταν ναύτης μιας μοίρας του στόλου των Ρωμαίων που αγκυροβόλησε εκείνο το χρόνο στο νησί της Χίου.

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ: Νεχώρι είναι ένα μαστιχοχώρι λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου που κατά την παράδοση άφησε εκεί την τελευταία του πνοή, μετά από σκληρά βασανιστήρια, ο Άγιος Ισίδωρος το έτος 250 μ.Χ. Ήταν τότε αυτοκράτορας του ρωμαϊκού κράτους ο Δέκιος.

Εκεί καταγγέλθηκε στο ναύαρχο του στόλου Νουμέριο ότι ο ναύτης Ισίδωρος είναι Χριστιανός. Είχε μάλιστα επαφές με την υπάρχουσα στη Χίο χριστιανική κοινότητα.

Ο Νουμέριος τον κάλεσε να απαρνηθεί τη χριστιανική θρησκεία αλλά ο Ισίδωρος δεν ενέδωσε. Παρά τις προσπάθειες και του ίδιου του πατέρα του που κλήθηκε γι’ αυτό στη Χίο, ο Ισίδωρος παρέμεινε αμετακίνητος στη χριστιανική πίστη.

Μετά απ’ όλα αυτά ο πατέρας του εξοργισμένος, παρόρτυνε το Νουμέριο να τον βασανίσει ανελέητα. Πράγματι, μετά από πολλά βασανιστήρια αποκεφαλίστηκε στις 14 Μαΐου του 250 μ.Χ.

Κατά την παράδοση ο μαρτυρικός θάνατος του Ισιδώρου συνδέεται με το “δάκρυ” του μαστιχοφόρου σκίνου, τη Μαστίχα.

Η συνέχεια στο άρθρο Άγιος Ισίδωρος: Τα δάκρυα και η μαστίχα Χίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.2 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
dimitrachronopoulos

evlogimeno na inai oagiios na mas prostatevi