Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος προεξήρχε στις 7 Ιανουαρίου του 2020 στην χαρούμενη γιορτή της Γεννήσεως του Κυρίου – Χριστούγεννα, με την Ιερά Επισκοπική Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Στην εορταστική λατρεία πέρα από πλήθος ευσεβών, παραβρέθηκε και απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, ο Νικόλα Σελάκοβιτς, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες Δρ. Μάρκο Νίκολιτς, ο Δήμαρχος Βελιγραδίου Δρ Ζόραν Ραντογιέτσιτς, ο Αποστολικός Νουνσέο στο Βελιγράδι Αρχιεπίσκοπος Λουτσιάνο Σουριάνι, ο Αρχιεπίσκοπος του Βελιγραδίου Stanislav Hocevar, μέλη του διπλωματικού σώματος και προσωπικότητες από την πολιτιστική και δημόσια ζωή της πρωτεύουσας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και όλοι οι επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαβάζονταν από τον ευλογημένο επίσκοπο Ρεμσιανό. Ο Στέφαν, τα μεσάνυχτα, προεξήρχε στην Αγία Λειτουργία στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα. Η Μακαριότης του Πατριάρχη τιμήθηκε από την ιεροσύνη της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου-Καρλοβάτσα, με το τραγούδι χορωδιών του ναού του Αγίου Σάββα. Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της Σερβίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.