Το παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το στολίδι του Πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεως μας και του ραδιοφωνικού μας σταθμού Μαρτυρία, από όπου καθημερινά γίνεται η αναμετάδοση των Ακολουθιών του Εσπερινού και του Αποδείπνου, εορτάστηκε ανήμερα του Αγίου Κοσμά, 24 Αυγούστου, με την τέλεση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο τονίζοντας ότι πρέπει να έχουμε όλοι μας πρότυπο τον Άγιο Κοσμά, ο οποίος Άγιος μας οδηγεί στον Χριστό.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Κοσμά, ενός Αγίου που πάλεψε για την παιδεία και την νεότητα, ζώντας σε μία δύσκολη εποχή.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού οι νέοι της Μητροπόλεως μας υπό τον συντονισμό του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας πραγματοποίησαν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Πολιτιστικού μας Κέντρου εκδήλωση με απαγγελία διδαχών του Αγίου Κοσμά ενώ η χορωδία των ενηλίκων υπό την διεύθυνση της κ. Έλλης Παπαλιωνάκη ερμήνευσε ύμνους και τραγούδια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος Διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη, τους Κληρικούς, την χορωδία και τους συμμετέχοντες καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρών και τίμησε τον Άγιο Κοσμά προστάτη του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.