Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου-Τα αντιμήνσια στην υπηρεσία της ρωσικής αποικιοκρατίας!

Το είχαμε επισημάνει στις αρχές του χρόνου όταν ο «Πατριαρχικός Έξαρχος Αφρικής», μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας, υπέγραψε τα πρώτα αντιμήνσια για τις ενορίες της Εξαρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.

Και είχαμε πει πως αυτή η πράξη αποτελεί την πρώτη επίσημη – και δη λειτουργικής φύσεως – ρωσική εισπήδηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μετά την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Μόσχας για την ίδρυση Εξαρχίας του στην Αφρική.

Είχαμε τότε θέσει το …ρητορικό ερώτημα. Η υπογραφή των αντιμηνσίων από τον επίσκοπο είναι μία γραφειοκρατική υπόθεση;

Για την Μόσχα είναι κάτι παραπάνω. Είναι αποικιοκρατική υπόθεση!

Διαβάζουμε πως «ο Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Τμήματος της Πατριαρχικής Εξαρχίας Αφρικής», ιερέας Γκεόργκι Μαξίμοφ και ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Εξαρχίας, S. A. Belyaev, έφτασαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την κρατική εγγραφή της Εξαρχίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι στην Αφρική επιδιώκουν την κρατική αναγνώριση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την όλη επιχείρηση εισπήδησης που πραγματοποιούν στην κανονική δικαιοδοσία του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Μόσχας και πάσης Αφρικής, ως αντίποινα για την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και ως εφαρμογή του αείποτε σχεδίου τους για επεκτατικότητα πάση τη κτίσει.

Στις 23 Οκτωβρίου 2022, ο Γκεόργκι Μαξίμοφ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Στην Λειτουργία παρέστησαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας, που σημαίνει ότι η αρραγής συμμαχία Ρωσίας – Σερβίας καλά κρατεί και στην Αφρική!

Στις 24 Οκτωβρίου, στην πόλη Τένκε, ο Γκεόργκι Μαξίμοφ είχε συνάντηση με τους κληρικούς της «Πατριαρχικής Εξαρχίας» στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος κληρικός για τις ενορίες της Ρωσικής Εκκλησίας στη Ζάμπια. Στις ρωσικές κοινότητες των δύο χωρών παραδόθηκαν λειτουργικά σκεύη και μάλιστα αντιμήνσια, τα οποία …κραδαίνουν οι κληρικοί της «Πατριαρχικής Εξαρχίας» – όπως βλέπουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε εδώ – για να αποδείξουν τι; Μα ότι τα αντιμήνσια υπάρχουν για να βρίσκονται στην υπηρεσία της ρωσικής αποικιοκρατίας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.