Την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εόρτασε λαμπρώς η Ιερά Μητρόπολη Νεας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Επίκεντρο των ιερών Ακολουθιών ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης, Νέας Μηχανιώνας, όπου φυλάσσεται το θαυματουργό εικόνισμα της Κυρίας Θεοτόκου.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, με τη συμμετοχή των Ιερέων της Αρχιερατικής περιφέρειας Θερμαϊκού.

Τον θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο Διάκονος της Μητροπόλεως π. Αυγουστίνος Κατσιμάνης, αναφερθείς με θεολογική μεστότητα και γλαφυρότητα στο γεγονός της αποκαλύψεως του Τριαδικού Θεού, εν Ιορδάνη.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Ο Σεβασμιώτατος, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο κατέκλυσε το εσωτερικό του Ναού και τον προαύλιο χώρο, κήρυξε τον θείο λόγο, και με βάση την Πατερική διδασκαλία, ερμήνευσε το αποκεκαλυμμένο μυστήριο του Τριαδικού Θεού, κατά το γεγονός της Βαπτίσεως του Χριστού, επισήμανε δε τη σημασία της αποκαλύψεως αυτής για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρόντων των τα πρώτα φερόντων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής και στρατιωτικής εξουσίας.

Ακολούθως, κλήρος και λαός, μετέβησαν στην παραλιακή ενορία του Αγίου Νικολάου και από εκεί, εν λιτανευτική πομπή, αφίχθησαν στο ξακουστό λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, με τη μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα των Βαλκανίων, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων, μέσα σε κλίμα ιερού ενθουσιασμού και πνευματικής χαράς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.