Στο πλαίσιο του τριημέρου εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, το οποίο πραγματοποιεί με απόλυτη επιτυχία η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, σήμερα το πρωί στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας, τα παιδιά της Κατηχητικής Συντροφιάς της Ενορίας είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους να συζητήσουν για τις προσωπικότητες, την ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών με τον Διευθυντή του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Ἀρχιμ. π. Ηρωδίωνα Ρίζο.

Στα παιδιά προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο video για τους Τρείς Ιεράρχες, παραγωγής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο επιμελήθηκαν οι Κατηχήτριες κ. Έφη Ιωακείμ και κ. Βασιλική Μιχοπούλου.

Ο π. Ηρωδίων αρχικά μετέφερε τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου προς τα παιδιά και τους κατηχητές και ακολούθως χρησιμοποιώντας πρακτικά παραδείγματα και περιστατικά μέσα από την ζωή των Αγίων Τριών Ιεραρχών μίλησε στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Ανώτερου Κατηχητικού του Ιερού Ναού για το πώς αυτοί οι «τρείς μέγιστοι φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος» έγιναν φως στον κόσμο.

Ο Μεγάλος Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγιναν φώτα πνευματικά, λαμβάνοντας φως από τον Φωτοδότη Χριστό και το μετέδωσαν στις κοινωνίες των ανθρώπων με το αγιασμένο παράδειγμα, πράττοντας το θέλημα του Θεού, αλλά και με τους λόγους, τα συγγράμματα, τις ομιλίες τους, την κοινωνική τους προσφορά. Επίσης ο π. Ηρωδίων εξήγησε γιατί είναι προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων στην πατρίδα μας.

Ο Προϊστάμενος του Ναού και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Πρωτ. π. Δημήτριος Μανώλης ευχαρίστησε τον π. Ηρωδίωνα για την πνευματική και ουσιαστική συζήτηση, ευχόμενος καλή δύναμη στην διακονία του.

Η συζήτηση έκλεισε με πλούσια δώρα προς όλα τα παιδιά, τα οποία προσέφερε ο π. Ηρωδίων εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου με ευχές για καλή πρόοδο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.