ΤΕΕΣ: Στελέχη του Τμήματος Ευποιίας και Κοινωνικού Έργου της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από κοινού με εθελοντές τού οικογενειακού ιδρύματος FMI συνεχίζουν τις τακτικές περιοδείες σε αραιοκατοικημένες πόλεις της νήσου Λουσόν στις Φιλιππίνες με φιλανθρωπικό πρόγραμμα συσσιτίων.

«Τα προγράμματα των συσσιτίων μας έχουν ως έδρα την ενορία του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Ταγκαΐτα», είπε η σύζυγος του εφημερίου της ενορίας Ειρήνη Γκραμπς και συνέχισε: «Μαζί με εθελοντές ταΐζουμε παιδιά από πολύ φτωχές οικογένειες. Ορισμένα από αυτά δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή και εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε τα παιδιά, που δεν φοιτούν σε σχολείο ώστε να εγγραφούν σε αυτό».

Η κ. Γκραμπς δήλωσε ότι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα κάνουν το παν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες αυτών των παιδιών ως προς την τροφή, στα παιδιά προσφέρεται ειδικότερα θρεπτική κρέμα με προσθήκη των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση και ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων. Επιπλέον τους χορηγούνται πολυβιταμίνες.

Σύμφωνα με την Ειρήνη Γκραμπς σύντομα προγραμματίζονται εγκαίνια παιδικών κέντρων αποκατάστασης υγείας σε διάφορα σημεία, τόσο εκείνων, που λειτουργούσαν προ της πανδημίας, όσο και νέων. «Επίσης διδάσκουμε στα παιδιά τις πνευματικές αλήθειες. Η φυσική τροφή είναι για τη φυσική υγεία, αλλά δεν ξεχνάμε και την πνευματική τροφή», ανέφερε.

Όπως αναφέρει το κανάλι της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας στο Telegram, παρόμοια προγράμματα συσσιτίων διεξάγονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές τοποθεσίες των Φιλιππίνων, και από τον Ιούλιο αρχίζει η υλοποίηση μερικών νέων προγραμμάτων. Στη νήσο Λουσόν η σίτιση των παιδιών από πολύ φτωχές οικογένειες διοργανώνεται από τους ορθοδόξους χριστιανούς ευεργέτες σε διάφορους οικισμούς και κωμοπόλεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.