Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ

Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ ενδοεκκλησιαστικών φορέων και προσώπων για τα «ΙΖ΄ Κορίνθου Παύλεια 2023» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου 2023, στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίου π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, των Ιερέων και Ιεροψαλτών του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, των Ιερέων της Αρχαίας Κορίνθου και του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» κ. Βασιλείου Κουφογιάννη.

Συζητήθηκαν οι τρόποι, με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν καλύτερα οι προγραμματιζόμενες Ιερατικές, Ιεροσυνοδικές Λειτουργικές, Εορταστικές και ιδιαιτέρως δι᾿ εφέτος Επιστημονικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου και Αποστόλου των Εθνών Παύλου και ετέθησαν τα θέματα και οι προτεραιότητες που θα αναλυθούν στην επερχόμενη ευρύτερη σύσκεψη με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς του Νομού Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος, πέραν των τεχνικών ζητημάτων που αναλύθηκαν, επεσήμανε την αναγκαιότητα, που, ως Κορίνθιοι, οφείλουμε να μας χαρακτηρίζει, να τιμήσουμε κι εφέτος όπως αρμόζει τον Προστάτη, Έφορο και Ιδρυτή της Τοπικής Εκκλησίας!

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.